Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на вътрешните

...
Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на вътрешните
Коментари Харесай

Политик от пакистански произход е новият вътрешен министър на Великобритания

Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на вътрешните работи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Предишният вътрешен министър Амбър Ръд се отдръпна заради имиграционен скандал. Джавид е някогашен ръководещ шеф на " Дойче банк " и до момента беше министър по въпросите на жилищното строителство, районите и локалното самоуправление.

" Кралицата на драго сърце утвърждава назначението на многоуважавания член на Народното събрание Саджид Джавид за министър на вътрешните работи ", съобщи канцеларията на Мей.

Джавид, който подкрепяше оставането на Англия в Европейския съюз, може да промени салдото, общопризнат от екипа на Мей в договарянията за Брекзит. Той сподели, че резултатът от референдума за участието на Англия в общността през 2016 година значи, че " в някои връзки в този момент всички сме последователи на Брекзита ".

Джавид, чиито родители са дошли от Пакистан, е първият политик от малцинство, заемащ един от четирите водещи поста в английското държавно управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР